З 18 по 22 жовтня в нашій школі проходив тиждень іноземних мов

З 18 по 22 жовтня в нашій школі проходив тиждень іноземних мов. Проведення предметного тижня є складовою частиною освітнього процесу і сприяє підвищенню рівня знань учнів і розвитку в них інтересу до вивчення іноземної мови, їх творчих здібностей. Тиждень передбачав участь у ньому широкого кола учнів, включав комплекс різних за змістом і формою заходів. Ці п’ять днів були присвячені святам та традиціям країн мов, які вивчаються, та включав різноманітні квести, ігри, олімпіади, конкурси. Щоб діти відчули атмосферу свята, заходи проводилися у святково оформлених класах.

У понеділок учні молодших класів ознайомилися з легендою виникнення свята Хеллоуін, виготовили ліхтарики, які є невід’ємною частиною цього свята. Середня ланка проходила онлайн олімпіаду.

У вівторок учні 6-х класів вивчали тематичну пісню та танок під неї. П’яті класи проходили вікторину з призами. Молодші школярі розмальовували великі ілюстрації розміщенні на стінах. Вчителем німецької мови був проведений урок-презентація “Eine virtuelle Reise nach Deutschland”. Учні здійснили віртуальну подорож до країни, мова якої вивчається,оглянули всесвітньовідомі пам´ятки архітектури та культури, познайомились із найулюбленішими святами німців, символами свят, а також видатними німецькими та німецькомовними композиторами, вченими (та їхніми винаходами) та відомими письменниками. Особливу увагу учні звернули на історію походження символів Німеччини (герба та кольорів прапору, назви столиці ), винаходи німецьких вчених. Із задоволенням учні 5 класу намалювали свої враження від прослуховування класичної музики німецьких композиторів Й.С. Баха та Л. Бетховена. Також учням була презентована антологія сучасних німецькомовних авторів.

Середа почалася з відкриття фото зони присвяченій святу Хеллоуін. Учні молодшої школи складали страшні історії (story telling) з ілюстраціями. П’яті класи приймали участь у вікторині.

У четвер діти третіх класів розгадували кросворди та малювали ілюстрації до нього. Були проведені тематичні уроки про свята та традиції англомовних країн.

П’ятниця була присвячена шкільному квесту “Guess the Holiday”. Це стало завершення предметного тижня.

Поставлені цілі виконано. Було створено атмосферу, в якій учні самореалізувалися як в інтелектуальному, так і в творчому напрямку. Цей тиждень став цікавою сторінкою шкільного життя, що сприяє заохоченню до вивчення іноземних мов.

/Files/images/f41a6fc1bf15688a092402ea235fdc5e-1.jpg/Files/images/f41a6fc1bf15688a092402ea235fdc5e-2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 120